Tortilla/Omleta spaniola

de Gherca Daniela in Aperitive / Garnituri, 27 Mar 2015 | 8462 vizualizari

 

Este perfecta la micul dejun, gustoasa, satioasa si foarte usor de facut!

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi mari
  • 4 oua
  • sare
  • o cana mare de ulei

Optional: branza feta, dupa bunul plac

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortilla/Omleta spaniola:

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem fasii subtiri ( taiem cartoful in 2 pe lungime, apoi fiecare jumatate tot in 2 si cu ajutorul unui cutit taiem fasii subtiri (foto)).

Intr-o tigaie punem uleiul si cand este foarte bine incalzit punem cartofii cu putina sare si amestecam din cand in cand pana ce cartofii se inmoaie (nu trebuie sa se prajeasca).

Scoatem cartofii usor cu o paleta intr-o strecuratoare (pentru a elimina excesul de ulei care ramane) si cu o lingura apesam usor, lasam asa cca 5 minute.

Intr-un bol batem ouale bine cu putina sare adaugam si branza sarata cca.2 linguri (daca va place) si peste aceasta compozitie punem cartofii. Amestecam usor cu o furculita pana se omogenizeaza bine totul.

Intr-o tigaie punem 2-3 linguri de ulei, iar cand este bine incalzit punem compozitia obtinuta si o nivelam usor pentru a-i da o forma frumoasa.

Pentru a o intoarce ne ajutam de o farfurie, pe care o punem cu fata in jos in tigaie si intoarcem cu tot cu tigaie, apoi o asezam din nou in tigaie pentru a se praji si pe cealalta parte.

La final o scoatem pe o farfurie si se serveste alaturi de o salata. Noi am servit cu castraveciori in otet.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Alte ingrediente optionale: ceapa, salam, patrunjel, ceapa verde etc

2

Este de preferabil sa folositi ulei de masline

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortilla/Omleta spaniola" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tortilla cu cartofi si bacon